Teknoloji de Doğru Bilinen Yanlışlar

Merhabalar, bugünkü yazımızda günlük yaşamda karşılaştığımız teknoloji de doğru bilinen yanlışlardan bahsedeceğiz.

Teknoloji

Günlük yaşamda teknolojide doğru bilinen yanlışlar…

Günlük hayatımızın her alanında teknolojiyi kullanmaktayız.  Her geçen gün daha da çok gelişen teknoloji hayatımızı daha da kolaylaştırmaktadır. Fakat kullandığımız teknolojik cihazlarla ilgili olarak bazen genel geçer kurallara inanmaktayız. Bu yazımızda ise sizler için teknolojide doğru bildiğimiz yanlışlar derledik.

ŞEBEKE ÇİZGİLERİNİN SAYISI ÇEKİM HIZINI GÖSTERİR

Telefonun üst kısmında yer alan şebeke çizgileri fazla olduğunda bir çok kullanıcı telefonun iyi çektiğini düşünmektedir. Aslında bu durum sizin baz istasyonuna ne kadar yakın olduğunuzu göstermektedir. Çekim kalitesindeki en önemli olay ise aynı baz istasyonunu kullanan kaç kişi olduğudur. Eğer çok kişi aynı baz istasyonunu kullanıyorsa çekim kalitesi biraz düşecektir.

HDMI KABLONUN FİYATI GÖRÜNTÜ KALİTESİNE ETKİ EDER

HDMI kablonun fiyatına kullanılan malzemelerin kalitesi etki etmektedir.  Bu bilgi doğrudur ancak kullanılan malzemeler görüntü kalitesini etkilemez.  Elmas veya altın uçlu HDMI kabloların fiyatları daha yüksek olmaktadır. Fakat bu durumun görüntü kalitesi üzerinde bir etkisi yoktur. Görüntü kalitesine ise gönderilen sinyal etki etmektedir.  Bu sinyalin iletimi ise kullanılan malzemeye göre değişmez. Yani ister ucuz isterse de pahalı olsun her kablo aynı görüntü kalitesini verir.

TELEFON BATARYASI TAMEMEN TÜKENMEDEN ŞARJA TAKMAYIN

Telefon bataryası tamamen tükenmeden şarja takmamak ise geçmişin alışkanlıklarından birisidir. Yeni nesil telefonlarda ise lityum bataryalar kullanılmaktadır.  Bu bataryalar istenilen an şarj yapmaya elverişlidir.  Araştırmalara göre bataryaların bitmeden şarj edilmesinin daha iyi olduğu ispatlanmıştır.  Lityum bataryaları korumak istiyorsanız sizde tamamen şarj bitmeden telefonunuzu şarj etmelisiniz.

MAC BİLGİSAYARLARDA VİRÜS OLMAZ

Bu düşünce ise Mac bilgisayarların Windows bilgisayarlardan farklı olduğu düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Fakat Mac bilgisayar kullanıcılarına göre bu düşünce hiç doğru değildir.

İNSAN GÖZÜ 60 FPS’DEN FAZLASINI GÖREMEZ

FPS saniyelik görüntü sayısıdır. İnsan gözünün ise 60 FPS’den fazlasını görmediğine inanılmaktadır.  Fakat insan gözü adına yapılan çalışmalara göre insanlar görsel sinyallere  1 ms (1 milisaniye)’den daha az bir sürede reaksiyon göstermektedir.  Bu durumda insanın 1000 FPS’ye kadar görebildiğini göstermektedir.  Bu inanış ise günümüzde kullanılan monitör veya televizyonların 60 FPS değerine sahip olmasından kaynaklanmaktadır.

ISINAN BİLGİSAYAR ZARAR GÖRÜR

Bilgisayar kullanıcıları cihazları ısındığında ana kart, ekran kartı ve işlemci gibi parçaların bozulacağına inanmaktadır.  Aynı zamanda ısınmayı bilgisayarın ömrünün tükenmesi ile bağdaştırmaktadırlar.  Fakat ısınma bilgisayarın daha iyi performans vermek için yaptığı işlemlerden biridir.

AÇIK UYGULAMALAR ŞARJI BİTİRİR

Akıllı telefonlarınızda görev çubuğuna baktığınızda birçok uygulamanın açık olduğunu görürsünüz.  Bir çok kullanıcı ise RAM’i kullandığı gerekçesiyle bu uygulamaları kapatmaktadır.  Fakat bazı durumlar dışında bu işlem doğru değildir. Zira akıllı telefonlar bu durum düşünülerek yapılmıştır  Uygulamalar açık olduğu halde kullanılmazlarsa çok düşün RAM kullanırlar.

TELEFONU UZUN SÜRE ŞARJDA BEKLETMEK ZARARLIDIR

Şarj sorunu akıllı telefonların en büyük problemidir. Aynı zamanda inanılan bazı yanlışlar ise bu problemi daha da çok artırmaktadır.  Bu yüzden telefon kullanıcıları gece telefonu şarja koyarak sabaha kadar bekletirler.  Fakat şarj işlemi bittikten sonra telefonun sabaha kadar zarar göreceğine inanılmaktadır.  Fakat akıllı telefon tasarımcıları bu durumu da düşünmüştür.  Unutmayın ki akıllı telefonlarınız batarya doluluk oranı yükseldiğinde şarj etme hızını düşürmektedir.  Tamamen dolduğunda ise akıllı telefonlar şarj etme işlemini bitirmektedir.

MİKRO DALGA FIRINLARA YAKLAŞMAK TEHLİKELİDİR

Mikro dalga fırınların bir miktar radyasyon sızdırdığı doğrudur.  Fakat yapılan araştırmalar bu radyasyon miktarının oldukça az olduğunu göstermektedir.  Bu radyasyon miktarı da insana zarar vermemektedir.

Diğer yazılarımız da ilginizi çekebilir;

A4 Kağıt 50 Kez Ortadan İkiye Katlanırsa Kalınlığı Ne Olur ?

One thought on “Teknoloji de Doğru Bilinen Yanlışlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.