LUPİN (Netflix)

Arsen Lüpen (Arsène Lupin) kitabından esinlenerek, Gearge Kay tarafından 2021 yılında Netflix ’de bizlere sunulmuş Fransız yapımı, iyi bir tempoya sahip, gizem, suç drama dizisidir. Diziyi adının da aldığı Lupin kitabındaki centilmen bir hırsız karakterinden örnek alınarak yapılmış Assane adlı karakterin trajedik yaşantısındaki olayları bizlere anlatmaktadır.

Dizinin baş rol karakteri olan Assane genç yaşlarındayken, babası Babakar çalıştığı şirket tarafından hırsızlıkla suçlanarak tutuklanması sonucu kimsesiz kalır. Bu yalnız yaşantısında babasının ona son hediyesi ve mirası niteliğinde olan Arsene Lupin kitabı eşlik eder ancak bir süre sonra tüm hayatını değiştirecek bir haber alır. Babası Babakar üzerine yapılan suçlamaları kaldıramaz ve hapsedildiği hücrede kendini asarak hayatına son verir. Assane bundan sonraki yalnız yaşantısında babasının ona hediye ettiği bir kitap ile kalır. Ancak Fransız polis teşkilatı bir süre sonra onu kimsesizler yurduna yerleştirir. Burada yanından hiç ayırmadığı kitabı ile yaşar. Babasını suçlayan şirket tarafından bu yurtta özel bir okula yazdırılır. Lakin şirket tarafından yapılanların hiçbiri Assane’nin babasına yapılan bu suçlamaları affettirmeye yetmez. Assane babasının suçsuz olduğuna inanmaktadır ve babasının suçsuzluğunu ispatlamak için her şeyi yapmaya hazırdır.

Assane yetişkinlik dönemine kadar bu yurtta kalır. Sürekli kendini hırsızlık alanında geliştirerek babasına yapılan bu iftiraların gerçek yüzünü araştırmak adına yanından hiç ayırmadığı kitabı ile profesyonel bir hırsıza dönüşür. Assane bir kitabın insanlar üzerinde bırakabileceği etkiyi, insanın hayatına bir kitabın nasıl yöne verebileceğini izleyicilere gösteren bir karakter olmuştur. Belki de babasından maddi anlamda büyük bir miras alamamıştır ancak babasının ve kendi hayatının gizli sayfalarını ortaya çıkarabilmesi için ona yol gösterecek bir hazine bırakılmıştır. Assene ise bu hazineyi doğru şekilde kullanarak bir dizi olayların çözülmesi için çabalamaktadır.

PEKİ NASIL BİR DİZİ?

Dizi diğer netflix dizilerine oranla daha az bölüm sayısına sahip, dolayısıyla dizi ana hikayeye daha hızlı bir şekilde girerek konuyu daha akıcı bir hale getiriyor. Assane’nın hikayesini izlerken sürekli bir sonraki bölümü merak ediyorsunuz. Bu da diziyi bir oturuşta bitirebilmemizi sağlıyor. Eğer boş vaktiniz var ve dizi izlemek istiyorsanız “LUPİN” bu boş vaktinizi doldurabilecek güzel dizilerden biri…

Dizinin Fragmanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.