The Falcon And The Winter Soldier

Marvel’ın 2. dizisi olan The Falcon And The Winter Soldier son bölümüyle birlikte final (sezon finali) verdi. Sezon finali yazdım ancak final bölümünden sonra Kaptan Amerika 4 filmi için çalışmalar olduğu açıklandı. Bu filmde Chris Evans bulunmayacak. Yeni Kaptan Amerika olan Sam Wilson (Anthony Mackie) ve Winter Soldier (Sebastian Stan) başrollerde olacak.

Dizi İncelemesi

Sam Ve Bucky’nin Buluşması

Falcon ve Winter Soldier, Sam Wilson’ın Kaptan’ın ona devrettiği kalkanı müzeye ait olduğunu düşündüğü için oraya teslim etmesiyle başlıyor. Daha sonra Bucky’nin ise Hydra yaşadığı kabuslar nedeni ile teraspiste gittiğini görüyoruz. Bu kabuslar ise Bucky’nin Winter Soldier zamanında öldürdüğü insanlardan kaynaklanıyor. Kalkan müzeye teslim eden Sam daha sonra kalkanın bir Amerikan askerine teslim edildiğini görüyor. John Walker başta kalkanın ona sorumluluklar yüklediğinin farkında. İlerleyen bölümlerde başarısız olduğu bazı görevler ve tabiri caizse yediği dayaktan sonra kafayı iyice sıyırıyor ve özel serumu kullanıyor. Gel gelelim Sam ve Bucky’nin buluşmasına… Sam, dizinin başında görünen asker arkadaşı ile görüşüyor. Bu görüşmede bazı süper asker serumu kullanan kişiler olduğunu söylüyor. Bu kişilerin ” Flag Smasher ” adı altında bir oluşum olduğunu söylüyor. Sam de bu kişilerin peşine düşüyor. Bucky ise Sam’in kalkanı teslim ettiğini ve hükümetin belirlediği yeni Kaptan Amerika’yı görünce Sam’in yanına gidiyor.

Flag Smasher ve Madripoor

Sam ile Bucky Flag smasher’ın serum kaçırdığını tespit ediyorlar. Tırların peşine düşen bu ikili Flag smasher üyelerinden tam dayak yerken Yeni Kaptan Amerika John Walker ve Battlestar lakabı olan arkadaşı olaya dahil oluyorlar. Ancak Flag Smasher üyelerini durdurmak için bu da yetmiyor. John Walker’ın kaybediş hikayesi burada başlıyor. Sam’in kalkanı vermesinin hata olduğunu anlaması için Bucky onu Steve Rogers’tan sonra Kaptan Amerika görevini alan Isiah Bradley’in yanına götürüyor. Oradan ayrıldıktan sonra sokak ortasında kavgaya tutuşan ikili soluğu Bucky’nin terapistinin yanında alıyor. Burada yine kalkan konusunda anlaşmazlığa düşen ikili Flag Smasher’ın peşine düşüyor. Serumların en büyük karşıtı olan Baron Zemo’yu hapishaneden kaçırıyorlar. Serumu tekrardan kim üretebilir diye Baron Zemo’ya soran ikili kendilerini Madripoor’da buluyor. Hikaye böyle devam ediyor.

Sam Wilson ve Kaptan Amerika

Sam ilk başta Kaptan Amerika olmak onun gibi birisi için çok büyük bir şey olduğunu düşündüğü için kalkanı müzeye vermiştir. Bunun en büyük sebebi ise Amerika’da yaşanan ırkçı olaylar. Sam ve Bucky Isiah Bradley’in sokağında kavga ederken polis oraya gelince ayırmak yerine direk Bucky’i savunma poziyonuna geçmişti. Dizi bu sekansı ile birlikte ırkçılık konusunu izleyicilere aktarmıştır. Sam’in bu sorunları dışında ailevi sorunları da dizide aktarılmıştır. Ailesinden kardeşi ve kendine kalan gemiyi kardeşinin geçinemedikleri için satmak istemesi dizinin başında bize gösterilen ilk sorundu. Bunun için bankadan kredi almaya giden Sam ve kardeşi yine olumsuz cevap aldılar. Bu normalde kahraman olan bu insanların normal birer insan olduğunu bize gösteren bir sahneydi. Belki de Sam’e Steve kalkanı bu yüzden vermek istemiştir. Steve her şeyden önce iyi bir insandı. Sam de iyi bir insan. Bucky’nin ise geçmişte yaptıkları onu bir adım geriye atıyor. Her ne kadar kendi iradesi ile yapmasa bile.

Bucky Barnes ve Winter Soldier

Bucky’nin dizinin ilk başlarında eskiden yapmış olduğu hataları telafi etmek için çabaladığını görüyoruz. Kendisi Steve Rogers gibi defterde not tuttuğunu bunları yerine getirmek istediğini görüyoruz. Bucky Wakanda’da belirli bir süre tedavi gördükten sonra iyileşmişti. Ancak bunun onda tamamen işe yaradığını bize bu dizi boyunca gösterdiler. Ayrıca Wakanda’da geçen sahne de mükemmeldi. Okoye’nin kendisine yaptığı son testte Sebastian Stan’in oyunculuğu çok iyiydi. Yalnız dizi de Bucky’nin hikayesi üzerine daha da gidilebilirdi diye düşünüyorum. Elbet Sam Kaptan Amerika olacağı için onu daha ön plana çıkardılar ancak dizinin adı The Falcon değil. Burada Winter Soldier’da var neyse sonuç olarak dizinin son sahnesinde baştan beri oğlunu öldürdüğünü söyleyemediği kişiye de itirafını yapan Bucky, listeninin tamamını bitirmiştir. Belki de İkinci Dünya Savaşından önce ki o rahat hayatına ilk defa döndü. Onca zamandır ya hydra kölesiydi ya tedavi sürecinde ya da savaştaydı. Sürekli bir baskı ve acı içinde olan Bucky artık normal hayatı birazda olsa yaşayabilecek.

Diğer dizi, film incelemelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.