WandaVision

Marvel’ın Endgame filminden sonra çıkan ilk yapımı olan WandaVision dizisi 15 Ocak 2021 yılında Disney Plus’ta yayınlanmaya başlandı. İlk 3 bölümde dizinin formatı günümüz dizi – sinema sektöründe alışılmışın dışında bir konsept olan Amerikan sitcom tarzında ilerlemektedir. Gerek kamera açılarıyla gerekse arkadan gelen alkış ve gülme ses efektleriyle 60’ların dizi ve sinemasını bizlere sunmaktadır. Dizinin baş rol oyuncuları geçmişte “Age Of Ultron” filminde ilk olarak gözüken, Wanda Maximoff ve Vision karakterleridir. Bu karakterleri eskiden olduğu gibi Elizabeth Olsen(Wanda) ve Paul Bettany (Vision) canlandırmaktadır.

Wanda’nın Hikayesi

Geçmiş filmlerden tanıdığımız Wanda Maximoff’un kendine has bir hikayesi bulunmaktadır. Bu hikaye diğer kahramanlara oranla daha dramatik ve üzücü bir hikayedir. Stark şirketinin tasarlamış olduğu silahlar yüzünden ailesini kaybeden Wanda bunun sonucu kardeşi ile birlikte Hydra’nın eline düşmüş ve üzerlerinde deneyler yapılmıştır. Age of Ultron filminde kardeşi Pietro’yu da kaybeden Wanda “Civil War” filminde Vision ile yakınlaşmıştır. Bunun sebebi ikisinin de güçlerini Vision’ın taşıdığı zihin taşından almış olması olabilir. İnfinity War filminde ise dakikalar içerisinde hem kendi elleriyle hem de Thanos tarafından Vision’ın ölümünü görmüştür.

Wanda’nın bu hikayesi onda büyük travmalar yaratmış olacak ki dizide Vision ile mutlu bir hayat yaşadığı gerçekliği oluşturmuştur. Tabi bu gerçeklik tamamiyle Wanda’nın kontrolünde olduğu için istemediği bir olay olunca değiştirir ve istemediği kişileri dünyasından çıkarır. Dizide, Wanda’nın kendi zihninde oluşturduğu dünyada yeniden hayat bulan ya da sadece Wanda’nın zihninde bir gerçeklik olarak var olan Vision, buradaki yaşama ayak uydurmaya çalışmaktadır. Ama aniden oluşan bu dünyada bir geçmişi olmadan bulunan Vision hayatındaki boşlukları ve anlamsızlıkları kavramaya çalışmaktadır. Vision’un bu anlamsızlıkları anlayıp sorgulamaya başladığı noktalarda ise Wanda zamanı geri alarak gerçekliği değiştirmektedir. Aynı zamanda gerçeklikte yaşayan insanların soruları veya yaptıkları bazı hareketler kırılmalara yol açmaktadır.

Wanda ve Vision kendi gerçekliklerinde yaşayan komşuları ve iş arkadaşları ile iyi geçinmek onların arasına katılabilmek, iyi bir çift olmak ve normal bir hayat sürebilmek için çok çabalamaktadır. ilk bölümlerde sadece çift olduklarını ispatlayabilmek için Wanda’nın bir anda yüzük oluşturması ve diğer bölümlerde bir anda hamile kalması bu gerçeklikte ne kadar mutlu olduğunu ve hiçbir şeyin bozulmamasını istediğini göstermektedir.

Dizinin fragmanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.