Sağlık

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

Diş hekimliği uygulamaları günümüzde oldukça gelişmiş durumdadır. Estetik diş hekimliği ise diş hekimliği uzmanlık alanlarından bir kaçının bir araya gelmesiyle uygulanıyor.  Estetik diş hekimliğindeki ana amaç ise hastaların gülüşünü daha güzel hale getirmektir.  Ayrıca estetik diş hekimliği dişlerdeki problemleri de çözülmektedir. Dişler hem insan sağlığı hem de dış görünüş açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden diş sağlığının korunması ve diş bakımı her zaman gereklidir. Dişteki temel problemler arasında sararmalar ve lekelenmeler göze çarpmaktadır. Fakat estetik diş hekimliğinin yapacağı müdahalelerle bu durum çözülebilmektedir. Estetik diş hekimliği beyazlatma yöntemiyle doğal rengine yakın dişler oluşturmaktadır. Bu durumda kişilere özgüven katmaktadır.

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİNDEKİ BAZI UYGULAMALAR

Daha ileri diş problemlerinde ise gülüş tasarımı ortaya çıkmaktadır. Gülüş tasarımı bireylerin daha estetik bir gülüş kazanabilmesi için yapılmaktadır.  Gülüş tasarımda ise birkaç yöntem kullanılmaktadır. Dişlere zarar vermeden ufak çatlak ve kırıklıkların düzeltilmesi için yapılan bonding yöntemi bunlardan bir tanesidir.  Porselen laminalarda gülüş tasarımında kullanılarak kişiye en mükemmel gülüşü sağlamaktadır.  Estetik diş hekimliğinde bireylerin farklı istekleri olabilir. Bazı kişiler dişlerinin daha uzun olmasını isteyebilir. Bazı kişilerde dudak kenarlarındaki kırışıklıklardan şikayetçidir. Böylesi durumlarda hekimler hastalar için mumdan dişler tasarlayarak gerekli işlemleri yaparlar.

TEDAVİ ÖNCESİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKENLER

Estetik diş hekimliğinin maliyeti yüksektir. Çünkü hassas bir teknik kullanılmaktadır ve kullanılan malzemelerde pahalıdır.  Bu işlemlerin çoğu da sigorta tarafından karşılanmamaktadır.  Kullanılan malzemeler oldukça uzun süreli olsa da yok edilemez değildir.  Dayanıklı malzemelerdir fakat kırıp çatlama ihtimalleri de vardır. Özellikle genç insanların bu işlemleri 10 yılda bir tekrarlamaları gerekebilir. Estetik diş hekimliği uygulamalarında göz önünde bulundurulması gereken önemli bir hususta gerçekliktir. Uzman bir hekim hassas işlemler yaparak kullanılan malzemeleri şekillendirebilir. Fakat dış görüntünüzü bütünüyle değiştiremez.  Elbette gülüşünüz mükemmele yakın hale gelebilir ve sizi çekici kılabilir. Ama yüz ifadeniz ve ten renginiz gibi şeylerin değişmeyeceğini unutmayınız. Bu yüzden gerçekçi beklentiler içinde olmak ideal olandır. Bu konuda uzman diş hekiminiz zaten sizi yönlendirecektir.

>
ESTETİK GÜLÜŞ TASARIMI İLE NELER YAPILABİLMEKTEDİR?

Ortodonti ile diş yapısındaki bozukluklar giderilebilir. Aynı zamanda diş arasındaki boşluklarda giderilebilir. Ayrıca estetik gülüş tasarımı ile diş etindeki problemlere çözüm üretilebilmektedir.  Estetik bir gülüşü engelleyen durumlardan bir tanesi de dudak ve yanak arasındaki uyumsuzluktur. Estetik gülüş tasarımı ile dudak/yanak uyumsuzluğu da giderilmektedir.  Gülüş tasarımı ile yapılan diğer bir işlem ise eksik dişlerin tasarlanmasıdır.  Eksik dişlerin yerine ise implantlar ve köprü protezleri yapılmaktadır.  Rengi bozulan dişlerinde rengi bazı teknikleri beyazlatılmakta ve doğal görünüm sağlanabilmektedir.  Ayrıca gerekli olan botoks ve dermal dolgu işlemleri de yapılmaktadır.

ESTETİK DİŞ TEDAVİSİNDEN ÖNCE YAPILAN İŞLEMLER

Estetik diş tedavisinden önce hastaya üç boyutlu olarak tedaviden sonra nasıl bir görüntünün ortaya çıkacağı gösterilir.  Bu şekilde hastaya bir fikir verilir. Hasta tedaviden sonra nasıl bir görüntünün ortaya çıkacağı hakkında az çok fikir edinir.

PEMBE ESTETİK NEDİR?

Pembe estetik diş hekimliği uygulamalarından bir tanesidir.  Bir diğer ismi ise diş eti estetiğidir.  Pembe estetik ile dişi saran yumuşak ve sert dokulardaki problemler ortadan kaldırılabilmektedir.

BEYAZ ESTETİK NEDİR?

Pembe diş etini temsil ederken beyaz ise dişi temsil etmektedir.  Bu estetik yöntemiyle dişlerdeki kırık ve çatlama gibi sorunlar ortadan kaldırılmaktadır.

Diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz; Çocuklarda Sosyal Medya Kullanımı, Stres Yönetimi Nedir

3 thoughts on “ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir